Monday, May 23, 2011

10. klasside esmaabi kiirkursus

20. mail toimus meie koolis 10. klassidele mõeldud esmaabi kiirkursus, kus õpilased pidid proovile panema enda esmaabi teadmised. Kogu üritus seisnes selles, et õpilased pidid koolist otsima niinimetatud ''kannatanuid'', kelleks olid 11.a ja 10.a klassi õpilased ning õpetaja Liis Olt ja huvialajuht Marje Nurk. Esmaabiandjad pidid moodustama grupid ning igale rühmale jagati paberid, millele nad kirjutasid sellest, mis esmaabi nad kellelegi andsid. Kui grupp oli ''kannatanut'' õigesti abistanud, said nad tema käest tähe. Tähtedest tuli kokku lahendussõna, milleks oli AUTOAVARII. Õpilaste jaoks oli toodud kooli ka spetsiaalne nukk, kellele tehti elustamist.


Tegin ka intervjuu 10.a klassi õpilase Ene Heinolaga.

Kuidas Sinu meelest esmaabi kursuse läbiviimine õnnestus?
-Minu arust väga vahvalt tehtud, kõik kannatanud elasid oma rolli väga hästi sisse ning haavad nägid väga reaalsed välja.
Kas teie rühm sai kõikide ülesannetega hakkama?
-Jah. Alguses kui leidsime esimesed vigastatud, siis oli küll selline ''tühja pea'' tunne, aga lõpuks saime ikkagi kõik tehtud.
Mis vigastused esindatud olid?
-No kõige parem oli õpetajate oma, kus nad olid sattunud autoavariisse. Veel oli seal põletus, ninaverejooks, minestus, liigesenihestus, marrastus, luumurd, lämbumine ja teadvusetus.
Mis Sa arvad, kas saaksid ka reaalses olukorras esmaabi andmisega hakkama?
-Peale seda kursust tean ma kõvasti rohkem, kui enne. Aga reaalses olukorras.. ei oska öelda. Võibolla lihtsamate vigastustega saaksin hakkama, aga ei tea kuidas ma erinevatele õnnetustele reageeriksin.

Aitäh Enele intervjuu eest!


Tekst: Mariliis Paumets
Teksti redigeeris: Kristiin Marii Sarin

No comments:

Post a Comment