Thursday, October 14, 2010

Eesti-Sloveenia ehk Võitle Eesti Võitle!


Teisipäeval(12.10.2010) toimus Tallinnas, A. le Coq Arenal Eesti-Sloveenia selle aasta viimane valikmäng. Fännidel olid ootused suured ,sest reedel oli saavutatud Belgradis 1:3 võit Serbia üle.Rahvast võis olla staadionil umbes 5500  kaasaarvatud ka mina (Raimond).
 Esimene poolaeg lõppes seisul 0:0,  kuid võib öelda ,et Eestil olid esimene pooleaeg isegi paremad võimalused kui Sloveenial.Eestil toimisid nii söödud kui ka pealelöögid.
 Teisesel poolajal pani Sloveenia Eestile surve peale.55.minutil sai vigastada kaitsja Taavi Rähn ja tema asemel toodi väljakule Karl Palatu niigi oli Eesti üks paremaid keskkaitsjaid, Raio Piiroja saanud Serbia vastu mängides kollase kaardi ja enne seda sai ta kollase kaardi Itaalia vastu mängides, siis tähendas see seda, et ta pidi tänase kohtumise vahele jätma. See oli Eestile raske hoop, Piiroja asemele nihutati Ragnar Klavan keskkaitsesse ja Klavani asemele vaskaule äärele toodi väljakule uus mees Andrei Sidorenkov. Kohtumise ainus värav löödi 67.minutil ja kahjuks oli see  A.Sidorenkovi omavärav. Värava põhjuseks võis olla ka see, et  kaitseliin oli segaduses ja sloveenia ründajatel lasti ennast liiga kergelt ära petta ja tänu sellele sai ka Zlatko Dedic teha pealelöögi, mis oleks väravast mööda veerenud, aga ilmeslt suurema mängukogemuse puudumise tõttu otsustas Sidorenkov jala vahele panna ja palli kindlusemõttes auti lükata, aga lõi palli hoopis väravasse. Edasi üritas Eesti pikkade pallidega  vastaste väravat ohustada, kuid rünnakud luhtusid sest, Sloveenia kaitsjad olid tasemel.
Kui  mängitud oli juba 90. minutit tuli Eestile ridamisi häid võimalusi ja värav oli juba peaaegu õhus, aga Sloveenia väravavaht oli värvas väga hea. Eesti koondisel puudus õnn ja eks nad olid ka mängust Serbia vastu väsinud ja lõppseisuks jäigi 0:1.
  Eesti hoiab hetkel C-alagrupis kuue punktiga (4 mängu) kolmandat kohta. Meie ees on Itaalia: seitse punkti(3 mängu) ja Sloveenia: seitse punkti (4 mängu) ja taga Põhja-Iirimaa: viis punkti (3 mängu), Serbia: neli punkti (3mängu), Fääri Saared:üks punkt (5 mängu).Meiega samal ajal toimuma pidanud mäng Itaalia-Serbia vahel katkestati kuna Serbia fännid hakkasid staadionil mässama. Serbia saab enda karistuse UEFA poolt teada 28.oktoobril, miinimum karistuseks võib olla rahatrahv ja maksimumkaristuseks eemaldamine praeguselt valikturniirilt kui ka järgmistest valiksarjadest.Samas tähendaks see ka seda, et need 3 punkti, mis meie Serblastelt võitsime kaotaks enda väärtuse.


                                                                                                  Tekst,Pilt: Raimond
                                                                                                   Slideshow: Kärt





No comments:

Post a Comment