Tuesday, April 19, 2011

1.klassi koolikatsed

Laupäeval, 16. aprillil käisid meie koolis oma teadmisi ja oskusi proovile panemas kooliealiseks saanud lapsed, kellel on soov alates 1.septembrist alustada kooliteed just meie Lilleküla Gümnaasiumist. Enne katsete algust näidati lastele etendust "12 kuud" ning seejärel viidi nad klassidesse. Kõigil lastel oli palutud kaasa võtta pliiatsid ja spordiklassi soovijatel spordiriided. Teadmist kontrolliti arvutamises,lugemises ja kirjutamises.Pärast teadmiste kontrolli oli võimalus spordiklassi soovijatel minna võimlasse sportlikke oskusi proovile panema võimlasse.
Soovime kõigile katsetel käijatele edu ja loodame neid näha 1.septembril meie koolis. :)

Pärast katseid tegime lühikese intervjuu 6-aastase Taaviga .

Mis sa arvad kuidas Sul katsetel läks ? Kas hästi või halvasti ?
-Hästi.
Kas olid rasked küsimused ja ülesanded ?
- Ei.
Kas ootad juba 1. septembrit,et kooli minna ?
- Jaa,väga.
Mis sulle meeldib kõige enam,kas arvutamine,lugemine või kirjutamine?
-Mulle meeldib arvutamine,sest see on kõige põnevam.
Loodame,et sul läks hästi ja peatse kohtumiseni 1.setembril.


Samuti tegime intervjuu ka ühe lapsevanemaga.

Miks valisite Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi?
-Valisin Lilleküla sellepärast,et kool on looduse kallakuga ning ei ole surutud peale reaalklasse,vaid on loovuse,inglise keele ja -spordiklass,mis on hoopis paremad valikud.Samuti on väga head võimalused lastel sportimiseks ja treenimiseks peale kooli ning muid erinevaid huviringe.Veel meeldib kooli välimus,puhtus ja üks põhjustest on veel see,et suur õde käib siin koolis.
Kuhu klassi sooviksite last panna?
-Ma arvan,et loovuse , kuna ta on selline rahulikum ja omaette nokitseja.Kuigi jookseb ringi ja teeb sporti ka,aga klassi valiksin siiski loovuse.
Mis te arvate,kuidas lapsel katsetel läks?
-Ma arvan,et hästi. Vähemalt ta ise ütles seda.Aga eks me oleme harjutanud ka kodus arvutamist,lugemist ja kirjutamist ning ta käis veel lasteaiale lisaks eelkoolis.Seega arvan,et ta sai ilusti hakkama.
Aitäh vastamast!
-Palun.

Tekst: Mari-Liis Laan

No comments:

Post a Comment